کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه (بهداشت جامعه)
رشته کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه (بهداشت جامعه) در راستای سیاستهای سلامت محور بر اساس قوانینی که به صورت رسمی نگارش شده است، فعالیت میکند. این رشته بر سلامت بخش کثیری از جامعه متمرکز شده است؛ به نحوی که فارغ التحصیلان این رشته قادرند با ادغام دانش پرستاری با سایر علوم وابسته به سلامت، مشکلات را رصد کرده و در پی حل مسئله و تصمیم گیری مناسب، با توجه به آن چیزی که رخ داده است؛ برآیند. داوطلبان این رشته باید هدف خود را پاسخگویی به نیازهای جامعه در حوزه سلامت بدانند، تا بتوانند در این رشته موفق شوند. این رشته برای نخستین بار در سال ۱۳۵۵ شمسی، تحت عنوان کارشناسی ارشد پرستاری بهداشت همگانی در ایران پا به عرصه گذاشت. این رشته، در سال ۱۳۷۴ شمسی به صورت یکی از گرایشهای رشته کارشناسی ارشد پرستاری، تحت عنوان پرستاری بهداشت جامعه، در برنامههای آموزش پرستاری و مدیریت خدمات پرستاری به تصویب رسیده است.
پرستاران سلامت جامعه، با به کارگیری همه ابعاد مدیریتی، آموزشی، پژوهشی و… در بهبود روند سلامت جامعه نقش مهمی ایفا میکنند. این محتوا برای آشنایی هر چه بهتر شما با گرایش ارشد پرستاری بهداشت جامعه، توسط آکادمی حمید ذوالفقاری تهیه شده است. همچنین برای سهولت کار شما عزیزان، بهترین منابع ارشد پرستاری جمع آوری شده است تا نتیجه مطلوبی را در این آزمون کسب نمایید.
معرفی رشته ارشد پرستاری بهداشت جامعه
رشته ارشد پرستاری سلامت جامعه در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، شاخهای از رشته پرستاری است که فارغ التحصیلان این رشته در نخستین اولویت خود بایستی علاقهمند به این رشته باشند. در دومین اولویت نیز باید به مردم در راستای ارتقای فرهنگ سلامت، افزایش سطح رعایت و پیشگیری در جهت حفظ سلامتی خود و دیگران کمک کنند. در اولویتهای بعدی نیز میبایست این هدف را برای خود قرار دهند که اگر مراکز مختلفی نیاز به این مهارت داشت، آغاز به فعالیت کرده و در راستای هدف والای خود تلاش کنند.
هدف رشته ارشد پرستاری سلامت جامعه
هدف این رشته، پرورش پرستارانی آگاه، کارآمد، متعهد، مسئولیت پذیر، علاقهمند و پاسخگو است که با ادغام و کاربرد علم پرستاری و سایر علوم سلامت، و عملکردی مناسب در عرصههای گوناگون جامعه، فعالیت کرده و سبب شوند سطح سلامت جامعه و کیفیت زندگی و رعایت بهداشت فردی و جمعی ارتقا شایانی پیدا کند. از فارغ التحصیلان این رشته انتظار میرود متناسب با آموزشهایی که در این رشته آموختهاند،
بهترین بازخورد را از خود به نمایش بگذارند، تا مردم از آنها الگو بگیرند و به ارتقای سطح سلامت جامعه و عوامل وابسته به سلامت، کمک قابل توجهی صورت بگیرد.
بازار کار ارشد پرستاری سلامت جامعه
با استناد بر تحلیل کارشناسان خبره و تحلیلگران حوزه سلامت و حوزه اقتصادی، نتایج بدست آمده بدینگونه است که با توجه به وضعیت فعلی، کیفیت سطح سلامت در جامعه و زمینه پیشرفت در این رشته و بازار کار این رشته به صورت چشمگیری در حال افزایش است و تا سالهای بعد حتی بیشتر نیز ارتقا پیدا خواهد کرد؛ از این رو، این امید وجود دارد که درآمد این رشته نیز از سطحی که دارد، بالاتر رود و بهبود پیدا کند.
منابع ارشد پرستاری سلامت جامعه
اگر تمایل دارید در کنکور این رشته داوطلب شوید، طبیعتا باید خودتان را برای کنکور، خیلی قدرتمندتر از سایر رقبا آماده کنید؛ چرا که رقابت در این عرصه بسیار زیاد است. اما نگران قبول نشدن نباشید، شما میتوانید با یک برنامه ریزی هدفمند، برای تست زنی و خواندن منابع درست، بهترین نتیجه را برای خودتان رقم بزنید؛ و آیندهای روشن را برای خودتان فراهم کنید. ما برای کمک به شما عزیزان کاملترین منابع ارشد پرستاری سلامت جامعه را تهیه کردهایم تا با مطالعه آن در کوتاهترین زمان، به نتیجه دلخواه خود برسید.
نقشهای دانش آموختگان در جامعه
از تمام دانش آموختگان این رشته انتظار میرود که در زمینههای مختلفی نظیر پیشگیری، مراقبتی، آموزشی، مشاورهای، مدیریتی و در آخر نیز پژوهشی بتوانند نیازهای جامعه و کادر درمان را مرتفع سازند؛ علاوه بر اینها میبایست در جهت ارتقا سطح بهداشت فردی و اجتماعی در جامعه گام نهاده و بتوانند نقشی مفید را برای جامعه ایفا کنند.
به هر حال، بهداشت یک جامعه تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت زندگی تک تک افراد آن جامعه دارد؛ از این جهت این پرستاران، به عنوان اشخاصی که علم بهبود شرایط بهداشت جامعه را دارند، میتوانندکمک شایانی به بهبود سلامت جامعه داشته باشند.
توانمندیهای عمومی مورد انتظار از فارغ التحصیلان رشته ارشد پرستاری سلامت جامعه
- مهارتهای مدیریت
- توانایی اجرای وظایف مدیریتی (برنامه ریزی، سازماندهی، اداره و کنترل رصد، بکارگیری تکنیکها، تصمیم گیری، ارزشیابی، هماهنگی و بازنگری)
- بررسی خطرات بهداشت جامعه و گرفتن تصمیمات درست برای رفع آن
- بررسی سلامت عمومی در جامعه
- رصد مداوم رشد و نمو کودکان
- بررسی توانمندیهای سالمندان و بهبود آن
- کنترل عفونت در بخشهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی و عرصههای پرستاری
- برخورداری از مهارت ایمن سازی
- توانایی تریاژ بیماران
- توانایی تهیه گزارش برای ارائه به مسئولین مربوطه
- توسعه فردی مادام العمر و برخورداری از مهارتهای ارتباطی (فردی و گروهی)
- توانایی انجام مصاحبه
- توانایی پیاده سازی نقد، سیاستها، پروژهها، برنامهها و فرآیندها
- توانایی آموزش به فرد و خانواده
- پژوهش و نگارش مقالات علمی در سطح خارجی و داخلی
- برخورداری از مهارت حل مسئله
دیدگاهتان را بنویسید