تخمین رتبه کارشناسی ارشد پرستاری
پیش از اعلام نتایج کنکور ارشد، مهمترین دغدغه داوطلبان این است که حدود رتبه خود را حدس بزنند. دانستن حدود رتبه در بازه زمانی پیش از کنکور و اعلام نتایج، گرههای زیادی از کار داوطلبان باز میکند و وضعیت حدودی را آشکار میسازد. داوطلب با تخمین رتبه ارشد پرستاری، میتواند تکانی به مطالعه خود داده و تلاش خود را برای رسیدن به هدف بیشتر کند.
به همین دلیل، داوطلبان به دنبال این هستند که آخرین رتبه قبولی در هر گرایش ارشد پرستاری را پیدا کنند و همچنین رتبه خود را تخمین بزنند. مشخصا هر داوطلب بهطور حدودی از درصدهای خود آگاهی دارد. شما با داشتن حدود درصدهای دروس تخصصی و عمومی، میتوانید به تخمین رتبه ارشد پرستاری بپردازید. حتما میدانید که هرچقدر رتبه داوطلب در میان رقبا پایینتر باشد، به تراز بالاتری دست پیدا میکند.
تخمین رتبه ارشد پرستاری، از راههای متعددی امکانپذیر است که یکی از این راهها استفاده از نرمافزارهای تخمین رتبه و دیگری محاسبه دستی آن میباشد.
یکی از معتبرترین نرمافزارهای تخمین رتبه ارشد در رشتههای علوم پزشکی، نرمافزار تخمین رتبه وزارت بهداشت است که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.
نرمافزار تخمین رتبه ارشد پرستاری
این نرمافزار مختص رشتههای علوم پزشکی بوده و شما به عنوان داوطلب رشته پرستاری میتوانید با ارسال درصد دروس، حدود رتبه خود را در این نرمافزار مشخص کنید. امکان تخمین رتبه پس از اعلام پاسخنامه کلیدی در این نرمافزار وجود دارد.
نرمافزار تخمین رتبه ارشد پرستاری یکی از معتبرترین سرویس ها در این حوزه است که وزارت بهداشت در اختیار دانشجویان رشتههای علوم پزشکی قرار داده است. همچنین پس از اعلام نتایج عده زیادی از داوطلبان از نزدیکی و صحت تخمین رتبه خود در این سایت خبر میدهند. نکته قابل ذکر این است که استفاده از این نرمافزار محدود میباشد، برای مثال تخمین رتبه با پرداخت هزینه 10 هزار تومان، تنها دو دفعه امکان پذیر است. به همین دلیل تمام دقت خود را برای وارد کردن رشته و حدس درصدهای درست به کار بگیرید تا مجبور به پرداخت هزینه دوباره نشوید.
هر ساله پس از اعلام پاسخنامه کلیدی، تعداد زیادی از داوطلبان اقدام به درج درصد دروس خود در این نرمافزار میکنند؛ به این ترتیب سیستم علاوهبر اعلام رتبه کل، رتبه شما در هر درس، بین داوطلبان همان سال را نیز اعلام میکند؛ که به مراتب حدود رتبه را واقعیتر میکند.
نکته جالبتر اینجاست که شما پس از درج اطلاعاتتان، هرگاه به پنل خود وارد شوید، میتوانید رتبه جدید خود، یعنی رتبه بین همه داوطلبانی که پیش از شما و پس از شما به ارسال اطلاعات پرداختند را، مشاهده کنید.
تخمین رتبه رایگان ارشد پرستاری
لازم به ذکر است که تخمین رتبه در نرمافزار وزارت بهداشت، به صورت رایگان نیز امکان پذیر است. نحوه انجام این روش به این ترتیب است که شما کد رهگیری کنکور خود را وارد میکنید و کارشناسان پس از بررسی و تایید آن، امکان تخمین رتبه بهصورت رایگان را در اختیار شما قرار میدهند.
اما اگر به هر دلیلی راضی به ارسال کد رهگیری کنکور خود نیستید، میتوانید با پرداخت هزینه ( 10 هزار تومان) تخمین رتبه را انجام دهید.
محاسبه رتبه ارشد پرستاری
برای محاسبه تراز، در ابتدا لازم است به کارنامههای قبولی سال قبل سر بزنید و بررسی دقیقی از آنها داشته باشید.
برای محاسبه دستی تراز، علاوه بر درصد و ضریب هر درس، شما به بالاترین درصد اخذ شده در میان داوطلبان کنکور ارشد پرستاری نیاز دارید. این موضوع، یعنی حدس بالاترین درصد در کنکور، یک مسئله چالشی در تخمین رتبه ارشد محسوب میشود.
از آنجایی که پیش از اعلام نتایج این چنین امکانی وجود ندارد، شما باید بالاترین درصد سال گذشته را با بررسی کارنامه رتبههای تک رقمی و 2 رقمی بدست آورید. با این کار، امکان تخمین تراز را بهصورت حدودی خواهید داشت.
گاهی اوقات ممکن است بالاترین درصد یک درس مربوط به رتبه یک نبوده و مثلا متعلق به رتبه 10 این رشته باشد. به همین خاطر، برای استخراج بالاترین درصدهای سال گذشته نیاز است کارنامه رتبههای برتر سال گذشته را بررسی کنید. نکته مهمی که تاثیر زیادی در دقت تخمین رتبه دارد، میزان سختی یا آسانی سوالات کنکور ارشد میباشد.
هرچقدر سطح سوالات طرح شده به سوالات سال گذشته شباهت بیشتری داشته باشد، دقت تخمین رتبه بالا خواهد رفت؛ در مقابل هرچقدر سطح سوالات متفاوت با سال قبل باشد، دقت تخمین رتبه پایینتر آمده و رتبه واقعی دورتر از رتبه مورد انتظار خواهد بود.
محاسبه درصد وزنی ضریبی در تخمین رتبه ارشد پرستاری
محاسبه درصد وزنی ضریبی اولین قدم در تخمین تراز آزمون ارشد میباشد. احتمالا میدانید در گرایشهای مختلف ارشد پرستاری، دروس، دارای ارزش و تاثیر متفاوت هستند. مثلا درس “پرستاری داخلی جراحی” در گرایش “مراقبتهای ویژه کودکان” دارای ضریب 3 است؛ اما همین درس در گرایش “روان پرستاری”، دارای ضریب 2 است. همچنین رتبه شما در هر کدام از این گرایشها عدد متفاوتی است. بر این مبنا، شما در ابتدا باید بدانید میخواهید تخمین رتبه را برای کدام یک از گرایشهای ارشد پرستاری محاسبه کنید.
برای محاسبه درصد وزنی دروس، که مهمترین عدد در تخمین رتبه به حساب میآید، کافیست درصد هر درس را در ضریب آن درس، طبق آنچه سازمان سنجش پزشکی اعلام کردهاست ضرب کنید.
پیدا کردن بالاترین درصد بین داوطلبان ارشد پرستاری
همانطور که پیشتر گفتیم، پیدا کردن بالاترین درصد بین داوطلبان در همان سال، پیش از اعلام نتایج غیرممکن است. به همین دلیل میتوانید از بالاترین درصدهای سال گذشته استفاده کنید. در این قسمت لازم است درصد وزنی خودتان را به درصد وزنی بالاترین درصد زده شده تقسیم کنید.
نحوه محاسبه تراز علمی
بعد از اینکه هر درس را در ضریب موردنظر ضرب کرده و آن را بر بالاترین درصد میان همه داوطلبان تقسیم میکنید، لازم است عدد بدست آمده را در 100 ضرب کنید تا نمره (تراز) آزمون کتبی شما محاسبه شود. سپس جمع اعداد بدست آمده را بر مجموع ضرایب ارشد پرستاری تقسیم کنید تا میانگین موزون درصدهای ارشد پرستاری بدست آید.
تراز علمی داوطلب ارشد = مجموع نمره ترازهای هر درس ضربدر ضریب آن درسها ÷ جمع کل ضرایب درسهای رشته
تراز معدل در تخمین رتبه ارشد پرستاری
تراز معدل، طبق فرمول محاسبه رتبه کارشناسی ارشد ارائه شده توسط وزارت بهداشت، از جمع دو تراز به دست میآید:
- تراز کتبی: نمره یا تراز کتبی شما حاصل مقایسه میانگین موزون شما در دروس ارشد پرستاری با بالاترین میانگین موزون میباشد.
سهم نمره یا تراز کتبی شما در تراز کلی ارشد پرستاری، 80 از 100 نمره کل میباشد.
2. تراز معدل: تراز معدل، از معدل شما به دست میآید. سهم این نمره از 100 نمره کل، 20 میباشد.
محاسبه نمره کل و تراز
تراز آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت = ( تراز بدست آمده از آزمون کتبی وزارت بهداشت × 0.8) + معدل اعلامی داوطلب
تخمین رتبه ارشد پرستاری براساس کارنامههای ارشد پرستاری 99
دریافتید که برای تعیین تراز ارشد پرستاری، نیاز است نمره تراز علمی هر درس بصورت تکی را بدست آورید؛ همچنین به جای این کار میتوانید از میانگین موزون کلی دروس استفاده کنید. در قدم آخر شما باید بدانید که در سال گذشته هر تراز چه رتبهای را بهوجود آورده است. پس از بررسی ترازها و رتبههای سال گذشته، باید به مقایسه تراز خود با کارنامههای سال گذشته بپردازید تا به رتبه تقریبی خود دست پیدا کنید.
آخرین نکته: شاید برایتان سوال به وجود بیاید که با تغییر ضریب هر سال نسبت به سال قبل، محاسبه میانگین و تراز با مشکل مواجه نمیشود؟ باید بگویم خیر!
شما در این روش محاسبه بالاترین درصد سال گذشته را در ضریب همین امسال ضرب میکنید، بنابراین هیچ مشکلی در محاسبه به وجود نخواهد آمد.
دیدگاهتان را بنویسید