کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه
معرفی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه
رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه، شاخهای از رشته پرستاری است که شامل مراقبت از بیمارانی که نیاز به رسیدگی بیشتر دارند، میشود.
پرستاری که در بخش مراقبتهای ویژه مشغول فعالیت است، ضمن مراقبت از وضعیت سلامت بیمار، باید اعمال حیاتی همچون ضربان قلب و اکسیژن خون بیمار را بطور مدام چک کند تا بیمار در وضعیت اضطراری قرار نگیرد.
حفظ آرامش بیمار در وضعیت بحرانی یکی از بزرگترین وظایفی است که پرستار مراقبتهای ویژه باید توجه کافی را به آن داشته باشد.
پرستار مراقبتهای ویژه نسبت به پرستاران سایر بخشها، وظایف بسیار بیشتری بر عهده دارد، زیرا بیماری که در این بخش بستری است از لحاظ جسمی در وضعیت خطرناکی قرار دارد و باید بخش اعظمی از توجه خود را به آن معطوف کند.
دانش آموختگان رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه به خوبی نقشهای مراقبتی، مدیریتی، پژوهشی و آموزشی را خواهند آموخت و در عمل توان اجرا و پیاده سازی این امور را خواهند داشت.
آکادمی حمید ذوالفقاری این مقاله را برای شما عزیزان آماده کرده است تا با رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه آشنا شوید. حال اگر شما هم با هدف پذیرش در رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه پا به این عرصه گذاشتید و قصد دارید در این رشته ادامه تحصیل دهید، باید بدانید که در دوره ضروریات مراقبتهای ویژه هر آنچه که یک داوطلب نیاز دارد تا به هدف نهاییاش برسد را فراهم کردیم تا توانسته باشیم به مقدار هر چند اندک، در پرورش نیروهای متخصص برای کشورمان قدمی برداریم و از طرفی، داوطلبان عزیز هم بتوانند در زمان مناسب آنچه لازم و کافی است را فرا بگیرند. برای اطلاعات بیشتر در مورد دیگر گرایشهای ارشد پرستاری میتوانید به صفحه گرایشهای کارشناسی ارشد پرستاری مراجعه نمایید.
منابع آزمون ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه
دانشجویانی که قصد دارند در رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه پذیرش شوند، باید به مطالعه منابع جامع بپردازند و با زمان بندی مناسب مراحل جمع بندی و تست زنی را پشت سر بگذارند.
آگاهی از منابع و زمان بندی درست دو اصل اولیه است که شما را در مسیر پیشرفت قرار میدهد تا گام به گام به هدف خود نزدیکتر شوید. ما برای شما عزیزان جامعترین منابع را گردآوری کردهایم تا بتوانید در کوتاهترین زمان به نتیجه مطلوب خود برسید.
منابع آزمون کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه
شرح وظایف پرستار مراقبتهای ویژه
هر پرستاری در هر موقعیتی که مشغول به کار است، یکسری وظایف خاصی را بر عهده دارد که باید آنها را به نحو احسنت انجام دهد. در ادامه وظایف هر پرستار را نسبت به موقعیت و نقشی که در حال ایفای آن است توضیح خواهیم داد.
پرستار ویژه در نقش مراقبتی
- اجرای مراقبتهای ماهرانه پرستاری و اجرای تدابیر لازم برای بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه
- تحلیل و بررسی دادههایی که از بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه جمع آوری شده
- به کار بردن قواعد رفتار حرفهای در تعامل با همکاران، بیمار، خانواده و همراهان وی
پرستار ویژه در نقش آموزشی
- به روز کردن دانش و مهارت با استفاده از روشهای متداول آموزشی
- آموزش به سایر همکاران و فعالان در رابطه با نحوه مراقبت از بیماران بدحال بخش مراقبتهای ویژه
- آموزش به دانشجویان مقاطع مختلف رشته پرستاری در بخش مراقبتهای ویژه
- ارائه آموزشهای لازم به بیمار، خانواده و همراهان وی
پرستار ویژه در نقش پژوهشی
- انجام پژوهشهای مفید و کاربردی در مورد چالشهایی که در بخش مراقبتهای ویژه وجود دارد.
- تولید مقالات علمی از منابع معتبر در رابطه با نگهداری و مراقبت از بیماران بدحال
- برقراری ارتباط با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور در ارتباط با مراقبت از بیماران بدحال
پرستار ویژه در نقش مدیریتی
- تحلیل نحوه ارائه خدمات پرستاری به بیماران بدحال در بخش مراقبتهای ویژه
- بهینه نمودن مسیر روند پرستاری بیماران بدحال از طریق طراحی و اجرای مداخلات
- به کارگیری انواع روشها و ابزارهای مدیریتی در جهت ارتقا عوامل تاثیرگذار در کاهش میزان مرگ و میر بیماران
- ارائه مشاوره به مدیران و سیاستگذاران نظام سلامت جامعه در مورد تصمیم گیریهای مرتبط با بیماران بدحال و بخش مراقبتهای ویژه
- به وجود آوردن زمینهای جهت همکاری گروهی موثر بین همکاران بخش
- اثرگذاری بر روی همه به عنوان یک الگوی حرفهای
پرستاران مراقبتهای ویژه در چه مراکزی میتوانند کار کنند؟
- فارغ التحصیل رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه میتوانند در مراکز بسیاری از جمله بیمارستانها، درمانگاهها، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی شروع به کار کنند.
- یک پرستاری حرفه ای باید از نظر اخلاقی پتانسیل بالایی داشته باشد.
- رفتار اخلاقی به رفتاری اطلاق میشود که مطابق با ارزشهای والای انسانی است.
- اخلاق حرفهای شاخهای از علم اخلاق است که با توجه به شرایط و فضای هر حرفه خاص تعریف میشود.
- اصول اخلاق حرفهای به عنوان استانداردهای مورد توافق و رفتارهای مورد انتظار از افراد هر حرفه میباشد.
- به بیمار و مددجو به عنوان یک فرد احترام بگذارید.
- قبل از ارائه درمان یا مراقبت، رضایت نامه بگیرید.
- اطلاعات محرمانه را حفاظت کنید.
- در تیم بهداشتی با دیگران همکاری کنید.
- توانمندی و دانش حرفهای خود را به روز نگه دارید.
- قابل اعتماد باشید. (پرستار نباید به شیوهای عمل کند که موجب بی اعتباری حرفه گردد)
بازار کار رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه
فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه میتوانند در بخشهای مختلفی مانند زمینه آموزشی، زمینه خدماتی، زمینه مدیریتی و زمینه پژوهشی مشغول به کار شوند.
نتیجه گیری
به طور خلاصه، رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه، بسیار گسترده است. پرستار مراقبتهای ویژه میتواند نقشهای بسیار زیادی مانند محققین پرستاری، مدیریت پرستاری و مربی پرستاری را بر عهده بگیرد.
دانش پزشکی هر روز پیشرفتهتر میشود و پرستاران باید تلاش کنند خود را در مسیری قرار دهند که باعث بروزرسانی اطلاعاتشان در علم پرستاری شود. توقع هر بیمار، درمان درست آن بیماری است که برایش به وجود آمده. به روز بودن و مطالعه مداوم در خصوص علم پرستاری میتواند بیمار را هر چه سریعتر بهبود دهد و به زندگی عادیاش بازگرداند. داوطلبین هوشمند آزمونهای استخدامی و ارشد پرستاری میدانند یادگیری درس داخلی-جراحی چقدر روی یادگیری دروس دیگر تاثیر دارد. دروس مرتبط با کارشناسی ارشد ویژه، همپوشانی بسیاری در سیستمهای قلب و عروق و تنفس و اعصاب دارند که میتوانید با آنها یادگیری بسیار عمیقتری داشته باشید؛ پس اگر داوطلب آزمون ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه هستید، حتماً پرستاری داخلی جراحی را در اولویت بگذارید؛ این کار باعث میشود در باقی دروس هم خیلی سریعتر پیش بروید، همچنین با توجه به این که در درس زبان، متوسط درصدی که زده میشود پایین است، با گرفتن درصدهای بالاتر میتوان رتبه را به طرز قابل توجهی جابهجا کرد. پس تمرکز در این درس میتواند کمک زیادی به داوطلبان کنکور کند. برای شروع بر روی دوره غیر حضوری زبان انگلیسی کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید