کارشناسی ارشد مراقبتهای ویژه نوزادان
رشته ارشد پرستاری نوزادان از جمله رشتههایی است که برخلاف مشقت و سختی زیادی که دارد، داوطلبان زیادی را به خود جذب کرده است. برای آشنایی بیشتر با رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، میتوانید ادامه این مقاله که توسط آکادمی حمید ذوالفقاری گردآوری شده است را مطالعه فرمایید.
باید بگوییم که پرستار از اعضای مهم تیم پزشکی و کادر درمان در بیمارستانها محسوب میشود و نقشهایی از جمله نقشهای مراقبتی، درمانی، حمایتی، مشاورهای، مدیریتی و غیره را بر عهده دارد. علاوه بر این وظایف، کار افراد مشغول در حرفه پرستاری شامل یاری نمودن کادر درمانی، ثبت مشخصات بیمار، ارائه گزارشات پرستاری، همکاری با بخشهای مختلف بیمارستانی، دارودهی صحیح به بیمار طبق دستور پزشک، کارهای تزریقاتی، پانسمان و غیره میشود. پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، شاخهای از پرستاری است؛ این بخش شامل نوزادانی میشود که تازه متولد شدهاند و نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. در نوزادان تازه متولد شده مواردی از قبیل گردش هوا در ریهها، گردش خون درست در قلب، سیستم گوارش و غیره چک میشود و اگر در هر کدام از این قسمتها اختلالی وجود داشت، نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشود. در ادامه به بررسی چند مورد از این شرایط میپردازیم:
- تولد در بارداری کمتر از 37 هفته یا بیشتر از 42 هفته
- وزن کمتر از 2.5 یا بیشتر از 4 کیلوگرم
- نقصهای حین تولد
- مشکلات تنفسی
- عفونتهایی مانند تبخال، استرپتوکوک و کلامیدیا
- تشنج
- قند خون پایین
- نیاز به اکسیژن اضافی و تزریق وریدی
- نیاز به درمان خاص
با افزایش جمعیت، تجهیز و توسعه بخش مراقبتهای ویژه نوزادان امری ضروری محسوب میشود و به سطح بالاتری از دانش نیاز دارد؛ لذا تحصیل فقط در مقطع کارشناسی برای پاسخگویی به این نیازها کافی نیست؛ از این رو امروزه توجه به رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، افزایش پیدا کرده است. از سری چشم اندازهای تحصیل در رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان میتوان به مواردی چون ارتقای سطح دانش و تخصص افراد در سطح کشور بر اساس استانداردهای جهانی، بهره گیری از ابعاد مختلف آموزشی و پژوهشی برای پیشرفت دانشجویان در رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، اختصاص سهم قابل توجهی از نظام سلامت به پرستاران مراقبهای ویژه، جهت ارتقا و بالا بردن شاخصهای بهداشتی و کاهش آمار تلفات نوزادان اشاره نمود.
معرفی رشته ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان
پرستار، یکی از اعضای کلیدی در کادر پزشکی و درمانی محسوب میشود. در تقسیم بندیهای آکادمیک، امروزه یک پرستار ماهر ارزشی هم سطح یک پزشک دارد. یک پرستار برای گرفتن بهترین نتیجه باید علاوه بر تکیه بر دروس دانشگاهی، از قدرت تجزیه و تحلیل، سرعت عمل، سلامت و آمادگی جسم و روان برخوردار باشد؛ همچنین استفاده از تجربیات و دانستههای پرستاران حرفهای به دانشجویان این رشته کمک زیادی می کند. پرستاری مراقبتهای ویژه یک شاخه اختصاصی از رشته پرستاری است که در جهت بهینه سازی مراقبتهای پرستاری، از نوزادان بدحال یا نارس فعالیت میکند. دانش آموختگان رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، باید با تکیه بر مبانی مدیریتی، آموزشی، پژوهشی، اخلاق و رفتار حرفهای، صداقت علمی و حرفهای، نوآوری و احترام به بیماران، در جهت حفظ و ارتقا سلامت نوزادان تلاش کنند.
اهداف رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان
هدف کلی رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، تربیت افرادی است که دانش، نگرش و توانمندیهای لازم را در حوزه مراقبت و نگهداری از نوزادان، کسب کنند. رسالت اصلی رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، شامل کاهش مرگ و میر، کاهش عوارض بستری شدن نوزادان و غیره میشود. از سری موارد مهمی که جزو اهداف برتر ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان محسوب میشود، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- دانش پرستاری
امکان توسعه نگرش و مهارتهای لازم در جهت مراقبت از نوزادان در رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان
ارتقای مهارتهای ارتباطی و مهارتهای میان فردی
ارتقا دانش نگرش در زمینه پژوهشی کاربردی
ارتقای دانش و مهارت در زمینههای کاربرد مدیریت، برنامه ریزی و ارتقا کیفیت به صورت مستمر در امور مربوط به نوزادان
- وظایف دانش آموختگان در زمینه مراقبتی حمایتی
ایجاد ارتباط موثر با نوزاد و خانواده نوزاد
ارائه سیستم حمایتی
تفسیر و تحلیل دادههای جمع آوری شده در مورد نوزادان
انجام ارزیابیهای لازم
آموزش و تربیت سایر افراد
ارائه مشاورههای مراقبتی
تدریس دروس نظری و عملی مربوطه
- وظایف دانش آموختگان در زمینه پژوهشی
طراحی و انجام پژوهشهای کاربردی
ارائه مقالات معتبر در سطح بین المللی در مورد مراقبت از نوزادان
اجرای پروژههای مشترک با مراکز دیگر
ارتباط با سایر موسسات تحقیقاتی داخل و خارج از کشور در زمینه مراقبت از نوزادان
- وظایف دانش آموختگان در زمینه مدیریتی
مدیریت و بهینه نمودن روند ارائه خدمات پرستاری، بکارگیری ابزار و روشهای به روز و موثر جهت ارتقا سطح پرستاران، ارائه مشاوره و توصیههای تکمیلی به مدیران و سیاستگذاران نظام سلامت در زمینه تصمیم گیریهای مرتبط با بخشهای مختلف، به ویژه نوزادان، که در رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان به آن پرداخته میشود.
منابع ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان
از آنجایی که رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان برای قبولی، رشته سختی به حساب میآید؛ انتخاب منابع مفید و کامل نقش مهمی در قبولی در این رشته ایفا میکند. متقاضیان برای ادامه تحصیل در این رشته میتوانند با بررسی و مشاهده بهترین منابع آزمون کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، در این رشته محبوب به ادامه تحصیل بپردازند.
ظرفیت پذیرش ارشد پرستاری ویژه نوزادان
مجموع ظرفیت پذیرش برای دوره عادی رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، در دانشگاههای دولتی 25 نفر و مجموع ظرفیت پذیرش برای دورههای شهریه پرداز، 7 نفر است. این تعداد بنا به شهر انتخابی و دانشگاه مورد نظر شما متفاوت است. بررسی ظرفیت پذیرش این رشته تا حدودی به شما در مورد آگاهی از میزان احتمال قبولی در این رشته کمک میکند.
بازار کار پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان
بازار کار گرایشهای کارشناسی ارشد پرستاری نسبت به رشتههای دیگر رونق بالایی دارد. رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان جزو معدود رشتههایی است که فرد در هنگام گذراندن دوران دانشجویی هم میتواند مشغول به کار شود؛ مگر اینکه خود فرد علاقهای به این کار نداشته باشد. در مقابل، اگر برایتان مهم است که زود مشغول به کار شوید، رشته ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. پرستار فارغ التحصیل از رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، در بیمارستانها و مراکز دولتی، حقوقی طبق قوانین دولت، بر اساس تخصص و مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری) میگیرد؛ همچنین سابقه کار، میزان مهارت، جایگاه و ساعت کاری وی نیز بر میزان حقوق او تاثیر دارد. علاوه بر ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، از دیگر گرایشهای کارشناسی ارشد پرستاری میتوان به روان پرستاری، داخلی جراحی، سلامت جامعه، پرستاری کودکان، پرستاری توانبخشی، پرستاری سالمند، مدیریت پرستاری، پرستاری نظامی و غیره اشاره نمود.
دیدگاهتان را بنویسید