کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی
طبیعتا خدمات پرستاری و گرایشهایی نظیر کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، با توجه به جامعه و فرهنگ در حال رشد ایران، نیازی ضروری به حساب میآید. پیشرفت فکری جامعه، رشد نرخ جمعیت، تشدید مشکلات قدیمی و ظهور مشکلات جدید در حوزه سلامت منجر میشود نیاز به توسعه سلامت در بزرگسالان همه روزه افزایش پیدا کند. گروه بزرگسالان به عنوان مهرههای کلیدی توسعه اقتصادی، اجتماعی به شمار میروند؛ این گروه چنانچه سالم باشند به رونق جامعه کمک کرده و در صورت عدم برخورداری از سلامت، هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکنند. شایان ذکر است که نقش پرستاران در جهت حفظ سلامت این گروه سنی بسیار مهم است. هدف رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی، تربیت نیروی انسانی پویا برای ارائه خدمات حرفهای پرستاری و بالینی از طریق ارتباط انسانی، اخلاق مدار و هدفمند در زمینه مشکلات داخلی جراحی است. هدف آکادمی حمید ذوالفقاری از تهیه این مقاله و معرفی رشته کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی این بوده است تا دانش آموختگان به طور کامل با این رشته آشنا شوند و با آگاهی کامل این رشته را انتخاب کنند.
آشنایی با رشته کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی
رشته داخلی جراحی یکی از گرایشهای کارشناسی ارشد پرستاری است. همانطور که پیشتر اشاره شد، خدمات پرستاری به دلیل در حال رشد بودن فرهنگ جامعه، در حال توسعه است و به دنبال این توسعه، گرایشهای این رشته مانند ارشد پرستاری داخلی جراحی نیز اهمیت بالاتری پیدا کرده است.
جهت پذیرش در این رشته، ابتدا میبایست مدرک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته پرستاری را با تایید وزارت بهداشت دریافت کنید و پس از آن مطابق با ضوابط و مقررات در آزمون ورودی این رشته (کنکور ارشد)، شرکت کنید.
بازار کار رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی
با استناد بر تحلیل کارشناسان و افراد خبره در این حوزه، میتوان گفت در ۱۰ سال آینده این رشته از لحاظ استانداردهای آموزشی، تولیدات پژوهشی و ارائه خدمات به مردم، کشور عزیزمان در منطقه، جزء کشورهای برتر قرار خواهد گرفت.
از این جهت بازار کار این رشته نیز به مراتب بهتر از پیش خواهد شد؛ اگرچه همین الان هم رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی، بازار کار خوبی در کشور ما دارد و از سمت مراکز، موسسههای مراقبتی و بیمارستانها برای این رشته نیاز شدیدی احساس میشود و میطلبد که نیروی بیشتری به جامعه وارد شود؛ اما باز هم طی ۱۰ سال آینده وضع موجود بسیار بهتر از اکنون میشود و تقاضا بسیار بالاتر از این چیزی که هست، میشود. شما میتوانید با مراجعه به صفحه بازار کار گرایشهای ارشد پرستاری، آگاهی بیشتری نسبت به بازار کار این گرایش پیدا کنید.
هدف رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی
هدف رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی، تربیت پرستارانی خبره، توانمند، مسئولیت پذیر، علاقهمند، فعال، اخلاق مدار و جامع نگر است که با تکیه بر تفکر انتقادی و بکارگیری علوم پرستاری در حیطه کاری خود، مددجویان را در مراکز مختلف یاری برسانند.
مراکز درمانی روزانه نیازهای افراد مختلفی را برطرف میکنند اما خودشان نیز نیاز به حضور پرستارانی فعال و دلسوز دارند تا به مردم خدمت رسانی کنند. این مراکز عبارت است از:
- مراکز مختلف درمانی (بیمارستانها)
- مراکز مشاوره و ارائه دهنده خدمات پرستاری
- مراکز نگهداری و آسایشگاهها
- مراکز مراقبتهای تسکینی
- مراکز ارائه خدمات طب مکمل مجاز
- مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی
- اورژانسهای پیش بیمارستانی
- کارخانجات و مراکز صنعتی
- پژوهشکدهها، مراکز تحقیقات، شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد
- عرصههای طب ورزشی
- سایر عرصههای نیازمند به مراقبت پرستاری از بزرگسالان
منابع ارشد پرستاری داخلی جراحی
اگر مایل هستید در کنکور این رشته شرکت کنید، طبیعتا بایستی خودتان را برای کنکور خیلی بهتر و قدرتمندتر از قبل آماده کنید؛ چرا که در این عرصه رقابت تنگاتنگ است.
شما میتوانید با یک برنامه ریزی هدفمند برای تست زنی و خواندن منابع بهترین نتیجه را برای خودتان به ارمغان آورید. ما برای سهولت کار شما عزیزان جامعترین منابع ارشد پرستاری داخلی جراحی را تهیه کردهایم تا با مطالعه آن در کوتاهترین زمان، به نتیجه دلخواه خود برسید.
توانمندیهای دانش آموختههای رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی
از افرادی که از رشته ارشد پرستاری داخلی جراحی فارغ التحصیل میشوند؛ انتظار میرود به طبع، با توجه به آموزشهایی که دیدهاند و دروسی که مطالعه کردهاند و در کنار آن کار تجربی که داشتهاند، یک سری تواناییها را داشته باشند که بتواند در مسیر رشد و آینده شغلیشان موثر باشد. این تواناییهای مورد انتظار که در ذیل به آنها اشاره شده است، عبارتند از:
- برخوردار بودن از مهارتهای ارتباطی (برقراری ارتباط صمیمانه با مددجویان، خانواده آنها، همکاران و دانشجویان)
- تعامل بین بخشی (برقراری ارتباط موثر سازمانی با اعضاء کادر سلامت)
- آموزشی اصولی به مددجویان، خانواده آنها و دانشجویان
- پژوهش (تدوین و اجرای طرحهای پژوهشی در حوزه سلامت)
- توانایی حل مسئله (شناخت و حل مسائل سلامت بزرگسالان)
- توانایی فعالیت در فضاهای حرفهای مرتبط با سلامت شامل بیمارستان، آسایشگاه، مراکز نگهداری و غیره.
- کسب مهارتهای مدیریتی (برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی، رهبری و هدایت موضوعات مرتبط با نظام سلامت)
- کنترل کیفی کارکرد پرسنل در مراکز ارائه خدمات سلامت
- آشنایی با نحوه استفاده از وسایل موجود در بخشهای بزرگسالان و مراکز بهداشتی درمانی
- خود ارتقایی مادام العمر
دیدگاهتان را بنویسید