رشته دکتری پرستاری
معرفی رشته دکتری پرستاری
دوره دکتری تخصصی (Ph.D) پرستاری را میتوان بالاترین مقطع تحصیلی این رشته دانست. دانش آموختگان و تعلیم دیدگان این دوره به عنوان اعضاء هیئت علمی در دانشگاهها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی کشور میتوانند به وظایف خود جامه عمل بپوشانند. در رشته دکتری پرستاری گرایشهای مختلفی مانند دکتری پرستاری اورژانس و… وجود دارد که میتوانید در این گرایشها ادامه تحصیل دهید.
یکی از متداولترین سوالات که اکثر داوطلبان از ما میپرسند این است که دکتری پرستاری چند ساله؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این پروسه 5 سال طول میکشد.
آکادمی حمید ذوالفقاری برای شما عزیزان این مقاله را آماده کرده است تا با رشته دکتری پرستاری بیشتر آشنا شوید. با ما همراه باشید.
دکتری پرستاری در ایران
با گذشت زمان و گذشت نزدیک به یک قرن از تاریخ پرستاری و گذشت تقریبا 40 سال از پرستاری نوین، تقویت بنیه علمی، عملی و بدنه کارگزاران این حرفه به عنوان یکی از شاخههای علمی و حرفهای گروه پزشکی امری واجب است. این ضرورت با رشد مداوم و گسترش و تعمیق مرزهای علم و تربیت افراد متخصص در این رشته و حرفه، بخصوص وجود برنامه دکتری تخصصی پرستاری فراهم میشود. با تحقیق و مطالعه و با بررسی تاریخ و سندهایی که موجود است میتوان ذکر کرد که برای اولین بار با افتتاح مرکز پزشکی ایران در یکصد و سومین جلسه شورای گسترش آموزش عالی، موضوع تاسیس دکتری پرستاری علنی و مطرح شد؛ لذا ایجاد برنامه دکتری و همچنین تصویب این لایحه در سال 1360 به دستور ریاست محترم شاخه تخصصی رشته پرستاری شورای عالی، برنامه ریزی شد؛ در نهایت برنامه آموزشی دوره دکتری تخصصی پرستاری، در جلسه 284ام شورای عالی برنامه ریزی وزارت فرهنگ و آموزش عالی در تاریخ 17/7/73 به تصویب رسید. سپس اولین دوره دکتری تخصصی (Ph.D) پرستاری با پذیرش 3 دانشجو در سال 1374 در دانشگاه علوم پزشکی تبریز شروع شد. در نهایت تعداد دانشگاههای دارای مجوز تربیت دانشجوی دکتری پرستاری عبارتند از 6 دانشگاه تبریز، تربیت مدرس، ایران، تهران، شهید بهشتی و اصفهان میباشد.
هدف رشته دکتری پرستاری
به طور کلی مقاطع دکتری در رشتههای مختلف اهداف متفاوتی دارند. اهداف رشته دکتری تخصصی پرستاری دارای دو جنبه عمومی-تکلیفی و جنبه شخصی دارند.
از نظر عمومی-تکلیفی اهدافی مانند تکمیل کادر قدرتمند آموزشی رشته پرستاری برای مقاطع پایینتر و همچنین تامین نیروی انسانی مجرب برای دانشگاهها وجود دارد. از نظر جنبه شخصی به اهدافی مانند میل به علم آموزی و افزایش توان علمی شخصی میتوان اشاره کرد.
بازار کار رشته دکتری پرستاری
زمینههای زیادی برای انجام فعالیت پس از اخذ مدرک دکتری پرستاری موجود است که به طور کلی میتوان آن را به سه بخش آموزشی، مدیریتی و بیمارستانی اشاره کرد.
در بخش آموزش با مدرک دکتری پرستاری میتوان در دانشگاه به تدریس و پژوهش رشته پرستاری پرداخت. در بخش مدیریتی، مشاغلی مانند مدیریت بخش، مدیریت امور پرستاری و مدیریت خدمات پرستاری (مترون) وجود دارد که با استفاده از این مدرک میشود به آنها گرایش پیدا کرد.
در بخش بیمارستانی نیز میتوان مانند بقیه پرستاران حوزه سلامت به امر پرستاری در بخشهای مختلف پرداخت.
با توجه به شرایط فعلی کشور و مشکل کمبود پرستار، این رشته یکی از پرمتقاضیترین رشتهها در کشور ما میباشد.
بازار کار دکتری پرستاری در خارج
پرستاری یکی از پرمتقاضیترین رشتهها است. رشته پرستاری در خارج از کشور در مقطع دکتری قابل تحصیل است؛ همچنین پرستاران پس از فارغ التحصیل شدن میتوانند در کلینیکها، بیمارستانها و… مشغول به کار شوند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه پرستاری در خارج از کشور مراجعه نمایید.
درآمد دکتری پرستاری
امروزه با توجه به افزایش بیمارستانها، نیاز بیشتری به پرستاران در کادر درمان است. به این نکته توجه کنید که پرستان در هنگام کارآموزی خود در طی تحصیل مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت کرده که پس از کارآموزی به طور رسمی کار خود را آغاز و با توجه به سمتی که در بیمارستان دارند، حقوق مشخصی را دریافت میکنند.
درآمد دکتری پرستاری در ایران
درآمد دکتری پرستاری در ایران با توجه به شیفت کاری، خصوصی و دولتی بودن بیمارستان و… تغییر میکند. بنابراین هر پرستار با توجه به نوع کار خود حقوق مشخصی را دریافت میکند.
درآمد دکتری پرستاری در آمریکا
از آنجایی که آمریکا یکی از بهترین و پیشرفتهترین کشورها در حوزه تحصیل و کار است، هر ساله متقاضیان زیادی را در خصوص کار به خودش جذب میکند. یکی از رشتههایی که در خصوص کار متقاضیان زیادی در آمریکا دارد، دکتری پرستاری است. بنابراین آمریکا یکی از بهترین کشورها برای کار است، همچنین درآمد دکتری پرستاری در آمریکا بسیار مناسب است.
رشتههای مجاز به شرکت در آزمون دکتری پرستاری
كارشناسي ارشد در يكي از رشتههاي آموزش، مديريت خدمات پرستاري و يا رشتهها و گرايشهاي مربوط به پرستاري میباشد.
دروس امتحانی و ضرایب آزمون دکتری پرستاری
دروس امتحانی آزمون دکتری پرستاری فقط 3 درس میباشد:
درس اول آمار و روش تحقیق شامل 30 سوال
درس مبانی مراقبتهای پرستاری شامل 70 سوال
درس استعداد تحصیلی شامل 30 سوال ضریب درس آمار و روش تحقیق در آزمون دکتری پرستاری 3 درس مبانی مراقبتهای پرستاری با ضریب 5 درس استعداد تحصیلی با ضریب 1 میباشد.
منابع دکتری پرستاری 1400
- کتاب مبانی پرستاری کوزیر (جلد2)
- کتاب مبانی پرستاری کوزیر (جلد3)
- استعداد تحصیلی
- جعبه سیاه آمار و روش تحقیق در علوم پزشکی
- کتاب جامع روش تحقیق در علوم پزشکی
- درسنامه تستی تشریحی آمار زیستی
- کتاب مبانی پرستاری کوزیر
- MHLE به زبان ساده
شرایط قبولی دکترای پرستاری
شما برای قبولی در آزمون دکترای پرستاری نیاز به یک سری مدارک و شرایط دارید تا بتوانید در این آزمون شرکت کنید.
مدارک مورد نیاز
ثبتنام آزمون و ارسال مدارک و دریافت کد رهگیری در زمان مشخص شده، فقط به صورت اینترنتی با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور انجام میشود. همزمان با فرم ثبت نام، داوطلبان باید نسبت به ارسال مدارک اسکن شده خود به آدرس sanjeshp.ir اقدام کنند.
- پس از تکمیل فرم ثبت نام و ارسال مدارک و بلافاصله بعد از فشردن دکمه ثبت، برای داوطلب کد رهگیری صادر میشود و در صورت کامل بودن مدارک و احراز شرایط شرکت در آزمون، برای داوطلب کارت ورود به جلسه صادر میشود.
- در ادامه مدارک لازم برای ثبت نام اینترنتی دکتری وزارت بهداشت را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
- مراجعه به سایت sanjesh p.ir و خرید کد رهگیری
- اسکن عکس 3*4، اسکن اصل کارت ملی و اصل شناسنامه
- اسکن دانشنامه دوره کارشناسی ارشد و دکتری عمومی یا مدرک معتبر که نمایانگر فراغت از تحصیل داوطلب باشد.
- اسکن اصل گواهی معدل دوره تحصیلی
- اسکن اصل حکم کارگزینی برای اعضای هیات علمی متقاضی استفاده از ظرفیت مازاد و مدرک نشان دهنده وضعیت نظام وظیفه داوطلب
- اسکن معرفی نامه استعدادهای درخشان.
شرایط مورد نیاز
- برخورداری از سلامت و توانایی جسمانی متناسب با رشته انتخابی
- دارا بودن دانشنامه کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) مرتبط با دکتری حرفهای (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی وعلوم آزمایشگاهی) برای رشتههای علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، جدول شماره 5 برای رشتههای دندانپزشکی و جدول شماره 10 برای رشتههای داروسازی میباشد.
- داوطلبان حداکثر مجاز به ثبتنام در دو مجموعه یا رشته (با رعایت مدارک مورد پذیرش این رشته) هستند.
- داوطلبان برای شرکت در آزمون صرفاً مجاز به انتخاب یکی از دورههای دکتری تخصصی یا پژوهشی میباشند كه باید در فرم ثبت نام نسبت به انتخاب یکی از آنها اقدام نمایند.
دانشجویان نیم سال آخر تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای با ارائه گواهی مبنی بر فراغت از تحصیل تا تاریخ 99/6/31 مجاز به شرکت در آزمون هستند.
- داوطلبان میتوانند قبل از شروع یا پایان طرح تعهدات نیروی انسانی در آزمون شرکت کنند. در صورتی که در حین انجام طرح نیروی انسانی در آزمون قبول شوند میتوانند درخواست ترخیص از طرح را بدهند.
- پذیرفته شدگان نهایی آزمون دکتری تخصصی PHD سال تحصیلی قبل که در دانشگاه ثبت نام نکردهاند یا انصراف دادهاند مجاز به شرکت در این آزمون نیستند.
- عدم اشتغال به تحصیل در دورههای دکتری تخصصی و پژوهشی (PHD) با دستیاری تخصصی در کلیه موسسات آموزشی و تحقیقاتی كشور
دیدگاهتان را بنویسید