بازار کار ارشد مراقبتهای ویژه
پرستاری ویژه یا پرستاری مراقبت های ویژه،شاخه ای از رشته پرستاری است که شامل مراقبت از بیمارانی که نیاز به رسیدگی بیشتر و مراقبت های ویژه دارند و همچنین تدابیر مهمی که شامل کاهش مرگ و میر بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اند و در روند بهبودی تاثیر مثبتی دارند و باعث کاهش عوارض بیماری که متوجه بیمار در بخش است می شود،در واقع می توان گفت پرستاری ویژه ارائه بهترین و کاملترین مراقبت ها برای بیماران بدحال در بخش های سی سی یو-آی سی یو و دیالیز می باشد. با کسب دانش لازم در این رشته محبوب دانشجویان توانایی عملکرد محبوب در مراقبت از بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بستر یشده اند را دارا هستند که این عملکردها شامل رفتار حرفه ای و پژوهشهای کاربردی، فناوری اطلاعات و مدیریت و برنامه ریزی در امور مراقبت از بیماران بدحال است. دانش آموختگان این رشته به خوبی نقش های مراقبتی،مدیریتی،پژوهشی و آموزشی را خواهند آموخت و در عمل توان اجرا و پیاده سازی این امور را خواهند داشت.دانشجویان فارغ التحصیل شده از مقطع کارشناسی در رشته های پرستاری،هوشبری و اتاق عمل قادر خواهند بود که وارد رشته پرستاری مراقبت های ویژه برای ادامه تحصیل شوند.
بازار کار و درآمد پرستار بخش مراقبت های ویژه
در صورتی که علاقه مند به تحصیل در رشته پرستاری ویژه هستید لازم است پیش از انتخاب رشته در خصوص بازار کار این رشته آگاهی لازم را بدست آورید. در رابطه با فرصت های شغلی این رشته لازم است بدانید که استخدام پرستار در بیمارستان ها براساس سطح تحصیلات (کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری) صورت می گیرد. فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند در بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی به عنوان پرستار شیفت ،سرپرستار ،سوپروایزر بالینی، سوپروایزر کنترل عفونت ، سوپروایزر آموزشی ، ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود. لازم به ذکر است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند به صورت مستقل برای تاسیس مرکز بهداشت خصوصی (جهت ارزیابی وضعیت سلامت افراد جامعه) و یا تاسیس مهدکودک اقدام نمایند.
درباره وضعیت درآمد رشته پرستاری ویژه، از طرفی چون رشته های درمانی در ایران دارای درآمد بیشتری نسبت به سایر رشته های تحصیلی است میتوان رشته پرستاری ویژه را جز شغل های پردرآمد دانست.وضعیت درآمدی یک پرستار ویژه به خیلی چیزها بستگی دارد مثل:موقعیت مکانی،تحصیلات،سابقه کاری،تخصص کاری و بسیاری از عوامل دیگر که میتواند در درآمد موثر باشد
یک پرستار ویژه چه کارهایی میتواند انجام دهد
پرستار ویژه در نقش مراقبتی:
- اجرای مراقبت های ماهرانه پرستاری و اجرای تدابیر لازم برای بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه
- انجام ارزیابی غیر تهاجمی و کمک به ارزیابی تهاجمی برای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه
- تحلیل و بررسی داده هایی که از بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه جمع آوری شده
- به کار بردن قواعد رفتار حرفه ای در تعامل با همکاران،بیمار،خانواده و همراهان وی
وظیفه پرستار ویژه در نقش آموزشی:
- به روزآوری دانش و مهارت با استفاده از روش های متداول آموزشی
- آموزش به سایر همکاران و فعالین در رابطه با نحوه مراقبت از بیماران بدحال بخش مراقبت های ویژه
- آموزش به دانشجویان مقاطع مختلف رشته پرستاری در بخش مراقبت های ویژه
- ارائه آموزش های لازم به بیمار،خانواده و همراهان او
وظایف پرستار ویژه در نقش پژوهشی:
- انجام پژوهش های مفید و کاربردی در مورد چالش هایی که در بخش مراقبت های ویژه وجود دارد
- تولید مقالات علمی از منابع معتبر در رابطه با نگهداری و مراقبت از بیماران بدحال
- برقراری ارتباط با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور در ارتباط با مراقبت از بیماران بدحال
وظایف پرستار ویژه در نقش مدیریتی:
- تحلیل نحوه ارائه خدمات پرستاری به بیماران بدحال در بخش مراقبت های ویژه
- بهینه نمودن مسیر روند ارائه پرستاری به بیماران بدحال از طریق طراحی و اجرای مداخلات
- به کارگیری انواع روش ها و ابزارهای مدیریتی در جهت ارتقا عوامل تاثیرگذار در کاهش میزان مرگ و میر و مراقبت پرستاری از بیمار
- ارائه مشاوره به مدیران و سیاستگذاران نظام سلامت جامعه در مورد تصمیم گیری های مرتبط با بیماران بدحال و بخش مراقبت های ویژه
- به وجود آوردن زمینه ای جهت همکاری گروهی موثر بین همکاران بخش
- اثرگذاری بر روی همه به عنوان یک الگوی حرفه ای
پرستاران ویژه در چه مکان هایی و تحت چه قوانینی اخلاقی می تواند کار کند؟
فارغ التحصیل این رشته میتوانند در مراکز بسیاری شروع به کار کنند از جمله بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی شروع به کار کنند
یک پرستاری حرفه ای باید از نظر اخلاقی پتانسیل بالایی داشته باشد به طور مثال میتوان در موارد زیر یک پرستار حرفه ای از نظر قوانین اخلاقی را در نظر گرفت:
- رفتار اخلاقي به رفتاري اطلاق مي شود كه مطابق با ارزش هاي والاي انساني است.
- اخلاق حرفه اي شاخه اي از علم اخلاق است كه با توجه به شرايط و فضاي هر حرفه خاص تعريف مي شود.
- اصول اخلاق حرفه اي به عنوان استاندارد هاي مورد توافق و رفتار هاي مورد انتظار از افراد هر حرفه مي باشد.
- به بیمار و مددجو به عنوان يك فرد احترام بگذاريد.
- قبل از ارائه درمان يا مراقبت ، رضايت نامه بگيريد.
- اطلاعات محرمانه را حفاظت كنيد.
- در تيم بهداشتي با ديگران همكاري كنيد.
- توانمندي ودانش حرفه اي خود را به روز نگه داريد.
- قابل اعتماد باشيد .(پرستار نبايد به شيوه اي عمل كند كه موجب بي اعتباري حرفه گردد)
نتیجه گیری
به طور خلاصه تخصص پرستاری ویژه بسیار گسترده است.این پرستار می تواند نقش های بسیار زیادی مانند محققین پرستاری،مدیریت پرستاری و مربی پرستاری را میتواند بر عهده بگیرد.دانش پزشکی هر روز پیشرفته تر میشود و پرستاران باید تلاش کنند خود را در مسیری قرار دهند که باعث بروزرسانی اطلاعات خود در علم پرستاری شوند.توقع هر بیمار،درمان درست آن بیماری است که برایش به وجود آمده است هست و بروز بودن و مطالعه مداوم در خصوص علم پرستاری میتواند بیمار را هر چه سریع تر بهبود یابد و به زندگی عادی خود ادامه دهند.
داوطلبین هوشمند آزمونهای استخدامی و ارشد پرستاری میدانند یادگیری درس داخلی جراحی چقدر روی یادگیری دروس دیگر تأثیر بالایی دارد.
در دروس مرتبط با کارشناسی ارشد ویژه همپوشانی بسیاری در سیستمهای قلب و عروق و تنفس و اعصاب دارند که می توانید با آنها یادگیری بسیار عمیق تری داشته باشید.
پس اگر داوطلب آزمون ارشد ویژه هستید حتماً اول درس پرستاری داخلی جراحی را در اولویت بگذارید این کار باعث میشود در باقی دروس هم خیلی سریع تر پیش بروید.
همچنین با توجه به این که در درس زبان، متوسط درصدی که زده میشود پایین است با گرفتن درصدهای بالاتر میتوان رتبه را به طرز قابل توجهی جابهجا کرد پس تمرکز در این درس میتواند کمک زیادی به داوطلبان کنکور کند. برای شروع بر روی دوره غیر حضوری زبان انگلیسی کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید